+
-
ontdek waar vincent woonde & werkte
 
 

The Graphic
Londen, Engeland

  • 19 mei 1873 - 26 okt. 1874
  • 1 jan. 1875 - 15 mei 1875

Vincent van Gogh kwam graag op The Strand, een straat in het hart van Londen vlakbij zijn werk bij Goupil & Cie. Daar -en in de straten er omheen- waren namelijk allemaal boekwinkels en kunsthandels gevestigd. Op de nummers 190 en 198 bevonden zich de etalages waar Vincent wekelijks de nieuwste uitgaven van de kranten The Illustrated London News en The Graphic bekeek. Tien jaar later, toen Vincent inmiddels fervent verzamelaar was van prenten uit deze bladen, schreef hij zijn vriend en kunstenaar Anthon Gerhard Alexander van Rappard (1858-1892) dat hij veel had onthouden van wat hij daar had gezien: 

“Indrukken die ik daar op de plaats zelf kreeg waren zóó sterk dat de teekeningen mij ondanks alles dat sedert over mijn hoofd ging, duidelijk en helder bleven.” Lees de hele brief

 

 

 

Verder lezen

Martin Bailey
Young Vincent: the story of Van Gogh's years in England
London, 1990

Kristine Groenhart en Willem-Jan Verlinden
Hoe ik van Londen houd: wandelen door het Londen van Vincent van Gogh
Amsterdam, 2013

Jan Meyers
De jonge Vincent: jaren van vervoering en vernedering
Amsterdam, 1989

Ronald Pickvance
English influences on Vincent van Gogh
London, 1974

 
* Let op! Van Gogh Route behoudt zich het recht reacties niet te plaatsen. Onredelijke en negatieve reacties of andere reacties die niet thuis horen op de website vangoghroute zullen niet geplaatst & verwijderd worden.

Tips & Aanvullingen